NIEUWS

55.jpg

Gezond Beleid Bedrijfsleiders goes Movico Deurne

Onlangs was (een gedeelte) van de groep Gezond Beleid Bedrijfsleiders (GBB) weer “los”. Een groep leidinggevenden die al ruim 10 jaar door intervisie samen leert, ontwikkelt en professionaliseert. Met een bijzonder waardevol bedrijfsbezoek bij Movico (Mobile Visual Communication) te Deurne is dit weer gelukt. Vanuit hun indrukwekkende Giant XL (https://bit.ly/3ErmlPr) vertelde gastheer, partner & innovatie strateeg Stefan Aspers, enthousiast & gepassioneerd over zijn mooie teams, projecten, bedrijf en toekomstperspectieven. Met de rugzak vol kennis & informatie is weer vertrokken naar de eigen bedrijven. Wil je als HR Specialist mee invulling geven aan mens, ontwikkeling en organisatie bij Movico? Klik dan hier voor deze vacature: https://bit.ly/3zeIOvb #Persoonlijkeontwikkeling #Leiderschapsontwikkeling #Samenleren #Samendoorontwikkelen #Teamontwikkeling #Intervisie #HRD #Gezondbeleidbedrijfsleiders #Birkman #Birkmannl #AgriCoach #Movico #Movicodeurne

52.jpg

Met elkaar werken aan een High Performing Team (HPT)

Onlangs weer een team nog meer High Performing mogen maken. Mbv hun gemeenschappelijke visie, doelen, afspraken, duidelijkheid is gewerkt aan psychologisch veiligheid. Informatie uit de aanwezige Birkman Methodes, heeft versneld geleid tot een verhoogd zelf- en sociaal inzicht, begrip en resultaat. Een tandje dieper met aantoonbare verbeteringen in communicatie, samenwerking, verantwoordelijkheid en eigenaarschap. Hoe creëeren jullie hoog betrokken en productieve teams in jullie bedrijf? #HPT #HighPerformingTeams #Birkman #BirkmanMethode #BeterePrestaties #Eigenaarschap #Samenwerking #SamenDoorgroeien #VersneldBewustzijn #LeiderschapsOntwikkeling

Over Data Driven gesproken

Ook Refresh Bussiness Intelligence (BI) uit Someren ontwikkelt en professionaliseert door met hun team. Nodig om nu en in de toekomst aan de vele vragen en vraagstukken van hun relaties te kunnen blijven voldoen. Dit keer geen technisch inhoudelijke training maar een teamtraining met behulp van de Birkman methode. Met behulp van ieders Birkman rapportage zijn we in gesprek gegaan over oa interesses, sterke gedrag, verwachtingen en stressoren. Net als bij Business Intelligence zijn de nodige “nulletjes en eentjes” voorbij gekomen. We hebben elkaars rapportages onderzocht, geinterpreteerd en vertaald naar doelen en acties die concreet kunnen worden uitgevoerd in de praktijk. Mooi om te ervaren hoe twee ogenschijnlijk totaal verschillende vakgebieden beide Data Driven zijn puur vanuit de praktijk. En direct leiden tot verhoging van het bewustzijn, wederzijds begrip en concrete actiepunten om direct sturing te kunnen geven aan jezelf, het team, organisatie en/of het bedrijf. jfssturing te kunnen geven. Refresh BI. Een team en bedrijf dat naar eigen zeggen vele malen meer biedt dan de meeste BI oplossingen. Meer informatie over Refresh.bi vind je door te kikken op: https://bit.ly/3uJkoYL

46.png

Zet in beweging met de Birkman Methode

Vanuit Passie en Competenties zet ik me sinds kort actief in voor Birkman.nl. Je kunt bij mij terecht voor Sales, Consultancy en HRD. Een logische stap na ruim 18 jaar veel individuen, teams, organisaties, instellingen en bedrijven vooruit te hebben geholpen met de veelzijdige Birkman Methode.

Wat mij zo trekt aan en de Birkman Methode uniek maakt? Het is vooral de combinatie van je zelfperspectief (sterkten), sociaal perspectief (behoeften, verwachtingen, randvoorwaarden/context), drijfveren/interesses, organisatorische focus, werk/denkstijlen en carrière management rapportages. Geen andere methode kan dit diepgaande versnelde zelfinzicht gecombineerd bieden vanuit een database met bijna 16 milj. mensen wereldwijd. Wetenschappelijk gezien is hiermee een zeer hoge validiteit en betrouwbaarheid geborgd en is Birkman wereldwijd betiteld als Dé gouden standaard onder de zelfbeoordelingsinstrumenten. Wie wil er nou geen versneld diepgaand zelfinzicht op een presenteerblaadje? En hiermee direct praktisch aan de slag gaan om bewust de kwaliteit van leven, studie en werk te kunnen vergroten. Daar word ik nu zo vrolijk van! Ook is de Birkman methode zeer goed inzetbaar bij team- en organisatieontwikkeling. Hoe kun je met Birkman versneld bewust doorontwikkelen en professionaliseren bij in-, door- en uitstroom van medewerkers en hoog productieve teams creëren?

Nieuwsgierig geworden? Stuur me dan aub een bericht: bas@birkman.nl . Of bel me gerust op 06-55305268. Ik denk graag met je mee. Je kunt ook het gratis webinar “Kennismaken met de Birkman Methode” volgen op woensdag 9 juni 1600-1700 uur. Er is ook een webinar op 30 juni gepland. Inschrijven kan op hier: https://bit.ly/3g3QqJH . Meer info vind je op www.birkman.nl

BioVerbeek kiest weer voor doorontwikkeling met de veelzijdige Birkman methode

Biologisch Tuinbouwbedrijf BioVerbeek investeert reeds jarenlang consequent in de groei en (zelf) ontwikkeling van hun mensen en teams. Niet alleen op inhoudelijk gebied. Zeker ook tbv persoonlijke groei en teamontwikkeling. Reeds jarenlang maken zij hiervoor gebruik van de veelzijdige Birkman methode. Een persoonlijkheidsinstrument dat versneld, makkelijk en concreet sterktes, behoeften, interesses en de ideale werkcontext in kaart brengt. Hierdoor krijgen mensen maximaal inzicht en bewustwording over zichzelf waardoor doorontwikkeling met meer eigenaarschap, focus en beter plaats kan vinden. Bovendien worden met de Birkman Teamfoto concrete tips en handvatten gegeven die communicatie en samenwerking verbeteren tussen de mensen en hun leidinggevenden onderling. BioVerbeek gaat voor Goed Werkgeverschap met veel (zelf) ontwikkeling en perspectief!

43.jpg

Webinar: Birkman Pitstop!

Toe aan een korte opfrisser van je Birkman Methode? Benieuwd naar de allernieuwste inzichten, rapportages en mogelijkheden? Neem dan geheel kosteloos deel aan het Webinar “De Birkman Pitstop”. Het Webinar is bedoeld voor al diegenen die alweer een tijdje geleden een Birkman vragenlijst heeft ingevuld en terugkoppeling gekregen. Je kreeg versneld inzicht, informatie en tips om de kwaliteit van jouw leven en werk te vergroten. Maak daarom nu gebruik van de Pitstop voor weer een boost. Je krijgt informatie over nieuwe beter leesbare rapportages, figuren en allerlaatste inzichten, mogelijkheden en ontwikkelingen. Het kosteloze Webinar wordt verzorgd in Zoom door Birkman deskundige Marcel van der Loo geassisteerd door Bas van Loon. Je kunt deelnemen op donderdag 29 april tussen 1600-1700 of maandag 10 mei 1600-1700 uur. Opfrissend en laagdrempelig voor een kleine tijdsinvestering. Direct inschrijven kan hier: https://bit.ly/32eyBRC . Tot ziens, tot Pitstop! 

42.jpg

TIP 4. Meten = weten!

Hoe hoog scoor je als goed werkgever? Wat zijn je Unique Selling Points (USP’s) als goed werkgever? Dat vertellen je medewerkers in een Medewerker Tevredenheid Onderzoek (MTO). Neem je sterke punten mee in je werving(scampagne) van nieuw personeel zodat je kandidaten aantrekt die binnen je organisatiecultuur passen. Vergeet niet om je verbeterpunten ook beet te pakken en tijdig de voortgang te communiceren met je medewerkers. 

40.jpg

Unieke Birkman Certificeringsdagen voor HR professionals, managers en directie

De #nr1 persoonlijkheidstool voor HR professionals, managers + directie

Leer werken met het enige niet-klinische persoonlijkheidstool ter wereld dat zeer valide & betrouwbare resultaten biedt!

Human Resources (HR) speelt een grote rol bij in-, door- en uitstroom van medewerkers in organisaties en bedrijven. Zeg maar de gehele Employee Journey. Maar waar ligt de toegevoegde waarde nog van HR voor medewerkers, teams en de organisatie? En wat is de rol van het management + directie daarin?

Jaarlijks wordt er in vele bestuursrapportages geschreven over het aanwezige Human Capital in organisaties. De werkelijkheid is dat in veel bedrijven van dit menselijke kapitaal slechts een fractie wordt benut. Hier liggen dus de mogelijkheden.

De diversiteit van persoonlijkheden in bedrijven is ongekend groot. Tegelijkertijd is een veelgehoorde klacht van medewerkers dat ze zich niet gehoord of gezien voelen. Dit heeft zijn weerslag op oa communicatie en teamsamenwerking. Dat kan anders. Dat moet anders! Blije medewerkers zijn immers productiever in alle opzichten. En zorgen voor een betere communicatie, samenwerking, continuïteit en omzet. Zij zijn het onderscheidend vermogen en dé succesfactor van het bedrijf.

Als Senior Birkman Consultant weet ik daar alles van. De Birkman Methode is de enige methode ter wereld die diepgaand zelfinzicht geeft én de sociale percepties meet. Zeg maar wat je verwacht, behoeft, nodig hebt om te beschikken over je sterktes en volledige potentieel. Ik werk er zelf al ruim 18 jaar mee, altijd met uitstekende resultaten. Ik ben nu in staat om mensen in bedrijven op een heel precieze manier inzicht te geven in sterktes, verwachtingen, stressoren en interesses ten aanzien van de werkomgeving. Dit precieze inzicht geeft keuzemogelijkheden om gezonder, sterker door te ontwikkelen met elkaar. Bijvoorbeeld in het beter, diepgaander en constructiever voeren van gesprekken tussen leidinggevenden en medewerkers.

Mijn ervaring is dat het op de werkplek zelden “knalt” of verkeerd gaat op inhoud van het werk. De grootste crises ontstaan door verschillen in persoonlijkheden. Zeg maar de vorm. Simpelweg omdat we gelukkig allemaal uniek zijn. Birkman is sinds lange tijd hierin mijn trouwe bondgenoot. Hiermee kan ik  versneld, dieper gaand inzicht, begrip, uitleg geven & handreikingen doen. Van grote waarde voor medewerkers, leidinggevenden, HR managers & adviseurs.

Tot nu toe wordt De Birkman Methode vooral gebruikt door een mooie groep van veelal zelfstandige Birkman professionals. Nu starten we ook met de unieke Birkman Consultants-certificeringsdagen voor HR, managers & directie. En bied ik jou de exclusieve kans om ook Birkman Consultant te worden! Als onderwijskundige en Senior Birkman Consultant, organiseer ik daarom op 18 mei, 25 mei en 1 juni een Coronaproof Birkman Signature Certificatie training – in samenwerking met opleider en master Birkman professional van Birkman Nederland: Marcel van der Loo.

Word jij onze nieuwe collega Birkman Consultant?

Klik hier voor meer en uitgebreide informatie

Aanmelden graag via bas@agricoach.nl

39.jpg

TIP 3. HR gesprekscyclus

Door het structureel voeren van 1-op-1 gesprekken met je medewerkers volgens een HR gesprekscyclus geef je exclusieve aandacht, weet je hoe het met je medewerkers gaat en wat hun behoeftes zijn. Ook voorkom je dat je er te laat achter komt als een medewerker niet meer zo lekker op zijn plek zit of niet lekker in zijn vel zit. Een HR gesprekscyclus is maatwerk en moet gedragen worden door de organisatie. Stel met een afspiegeling van je organisatie een projectgroep samen en stem de vorm, inhoud en frequentie af. Op deze manier wordt het bedrijfsbreed gedragen. Benieuwd naar welke vormen er allemaal ingezet kunnen worden?

38.jpg

TIP 2. Een goed introductie- en inwerkplan!

Als je vooraf goed nadenkt over de wijze waarop je een nieuwe medewerker wilt introduceren en welke collega’s je hierbij wilt betrekken, is iedereen op de hoogte welke bijdrage er van hem/haar verwacht wordt en voelt de nieuwe medewerker zich welkom in deze vaak onwennige, nieuwe omgeving. Ook een inwerkplan draagt bij aan het “welkom” gevoel van een nieuwe medewerker. Hij/zij zal zich sneller “thuis” gaan voelen waardoor zijn inzetbaarheid versterkt zal worden. 

36.jpg

TIP 1. Heldere en praktische afspraken maken!

Over: huisregels, werkwijzen, onderlinge omgang, veiligheid etc.. Dit leg je vast in een personeelshandboek en overhandig je samen met de arbeidsovereenkomst als een medewerker in dienst treedt. Zorg er wel voor dat je nadrukkelijk in de arbeidsovereenkomst vastlegt dat het personeelshandboek onlosmakelijk verbonden is met de ondertekening hiervan. Dit doe je door het opnemen van een clausule.  

Webinar: De Birkman Methode & HRM

Ben je actief als HR/P&O manager/adviseur, leidinggevende of coach/trainer? En op zoek naar een zeer valide en betrouwbaar meetinstrument voor in-, door- en uitstroom van mensen in het bedrijf? Wil je bij de gehele Employee Journey recruitering, onboarding en talentbegeleiding beter laten verlopen?

Maak dan kennis met De Birkman methode en neem deel aan het webinar: De Birkman Methode & HRM.

Het webinar wordt verzorgd in Zoom door Birkman deskundige Marcel van der Loo.
Het is kosteloos en vindt plaats op woensdag 24 maart 1600-1700 uur. Laagdrempelig en verrijkend voor een kleine tijdsinvestering. Er zijn een beperkt aantal plaatsen toegankelijk. Voor inschrijven klik op: https://bit.ly/3ch1DEN.

34.jpg

Goed werkgeverschap

Hoe zorg je als werkgever goed voor je personeel? Dat gaat verder dan een goed salaris bieden of secundaire arbeidsvoorwaarden als een telefoon, laptop en/of auto van de zaak. Het gaat ook over het bieden van een stabiele onderneming, doorgroei- en ontplooiingsmogelijkheden, over een goede werk/privé-balans en over een goede sfeer binnen je bedrijf. Kortom: wat ga/kun je doen om ervoor te zorgen dat je medewerkers optimaal inzetbaar zijn en graag bij je (blijven) werken? Ik ga de aankomende weken een aantal tips geven

32.jpg

Ook mens & organisatie doorontwikkelen en professionaliseren?

Je hebt een visie voor jouw bedrijf met de stip aan de horizon. Maar hoe bereik je dit? Eén ding is zeker: met stilstaan kom je er niet. En jouw mensen en team ook niet. Het is samen in beweging komen. Samen ontwikkelen, leren en professionaliseren om mee te groeien in het bedrijf.

Wij ondersteunen je bij de nodige transitie en ontwikkeling die jij met jouw bedrijf wilt maken. Met name op het gebied van mens en organisatie. Als adviseur, mede kartrekker en uitvoerder. We denken en doen. Indien nodig of gewenst, begeleiden we het veranderings- en professionaliseringstraject van A tot Z.

28.jpg

Is HR in jullie bedrijf al toekomstproof?

Met onze HR scan heb je snel en concreet inzicht hoe het staat met HR in jullie bedrijf. Zeg maar alles op het gebied van mens en organisatie. Zowel kwalitatief en kwantitatief. En kan worden verbeterd vanuit goed werkgeverschap of nodig om te voldoen aan wet- en regelgeving.

Onderwerpen die worden belicht zijn bijvoorbeeld: organisatiestructuur- en cultuur, inzet vaste en (inhuur) van flexibele arbeidskrachten, arbeidsvoorzieningen- en voorwaarden, arbo en verzuim, werkprocessen- en procedures, HR-gesprekcyclus, persoonlijke ontwikkelingsgesprekken, scholingsplannen en werving-, selectie- en sollicitatietrajecten.

27.jpg

Op zoek naar een (tijdelijke) HR Specialist?

Een specialist die alles weet over het Human Resource Management en Human Resource Development.

Zeg maar alles wat met mens en organisatie te maken heeft.

Bepaald niet de hobby van de meeste ondernemers en leidinggevenden. Maar wel die van ons.

Daarom adviseren wij je graag over (noodzakelijke) HRM- en HRD-vraagstukken, beleid en uitvoering in het kader van goed werkgeverschap.

Jaarrond, op vaste momenten met een afgesproken frequentie. Fysiek of op afstand. Voor rust en ontzorging.

26.jpg

Een nieuw jaar!

Hoe ga jij jouw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling voortzetten?

Hoe blijven jullie als team samen leren, doorontwikkelen en professionaliseren?

Is het HRM en HRD in jullie bedrijf al op orde en toekomstproof?

..... ?

Ook in 2021 staat het team van AgriCoach weer voor je klaar.

We helpen je graag vooruit met doorontwikkeling en professionalisering van jou, je collega's, team(s) en organisatie van het bedrijf.

Zet in op Talent

Wil je oriënteren op of werken in en voor een modern en innovatief agrarische bedrijf?
Het team van AgriCoach versterkt en verstevigd mensen, teams en de organisatie van bedrijven in de agrarische sector in met name Midden en Zuid Nederland. Het gaat hierbij om moderne en ambitieuze productiebedrijven, gelieerd MKB of adviesorganisaties. Zij willen hun visies en stip op de horizon waar maken dmv doorontwikkeling en professionalisering. En hebben misschien jou daar wel voor nodig. Daarom zijn wij voor hen permanent op zoek naar competente leidinggevende en/of specialistische medewerkers. Leidinggevenden op het gebied van teelt, logistiek, operatie/productie, techniek, energie, finance & control, verkoop en marketing. We weten wat er bij hen speelt in het kader van hun professionalisering. Bij onze diensten vind je meer informatie over de openstaande vacatures bij onze gewaardeerde relaties. Ook kun je een open sollicitatie doen bij ons waarin je interesse, motivatie en ambitie kenbaar maakt. Begrijp ons goed. We zijn geen uitzendbureau of recruitmentbureau. Wij denken alleen mee met de vacatures bij onze relaties aangezien we met hen bouwen aan hun teams en organisatie. Het spreekt voor zich dat we je reactie uiterst discreet en AVG proof verwerken. Contactpersoon in deze is Simone Rademakers.

10.PNG

Stoptober

Aangezien we vanuit AgriCoach vitaliteit en duurzame inzetbaarheid 1 van de belangrijke pijlers vinden voor een gezonde en energieke medewerker, brengen wij Stoptober onder de aandacht.

Wil je weten hoe wij vitatiteit- en duurzame inzetbaarheid van je medewerkers kunnen verbeteren?  Plan dan een afspraak in voor een HR Scan. Dan weet je binnen een uur hoe je ervoor staat. 

Stoptober werkt! Uit onderzoek van het AMC in 2017 is gebleken dat 70% het volhoudt. Bijna de helft is 3 maanden later nog steeds gestopt.

Een hogere slagingskans met Stoptober! Dit percentage is vijf keer zo hoog als een 'gewone' stoppoging, zo laat het onderzoek van de afdeling sociale geneeskunde van het AMC zien.

Je zelfvertrouwen groeit! De belangrijkste redenen die deelnemers geven waarom Stoptober voor hen werkt: de Stoptober-app (38%), samen stoppen (37%), steun (38%) en tijdsaanduiding (30%).

Ga jij samen met vele andere ook deze dappere stap zetten naar een gezonder en energieker leven? Zie voor meer info: https://stoptober.nl/over-stoptober/

Bron: Stoptober.nl

 

1.jpg

SLIM SUBSIDIE VANAF 1 APRIL

"Wil je samen leren, ontwikkelen, veranderen en professionaliseren met je medewerkers in het bedrijf?”

Kies dan voor de SLIM subsidieregeling! Met de SLIM (Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen) wil het kabinet (Minister Koolmees van Sociale zaken en Werkgelegenheid), investeren in het blijvend leren en ontwikkelen van medewerkers, teams en organisatie van het bedrijf.

Lees verder
2.jpg

SAMENWERKING BIRKMAN.NL

Vanaf 2003 werkt AgriCoach met de Birkman methode in de agrarische sector. Al vele agrarische bedrijven hebben wij mbv de Birkman informatie vooruit mogen helpen in persoonlijke coaching, loopbaanbegeleiding, teamontwikkeling, sollicitatie/werving/selectietrajecten of bij ontwikkelings- en professionaliseringstrajecten.

Lees verder
3.jpg

INSPIREER JONGEREN VOOR EEN FUNCTIE IN DE SECTOR

“Het is jammer dat van de 8880 werknemers die de glastuinbouw jaarlijks verlaten, 67 procent jonger dan 25 jaar is. Veel van die vertrekkende jongeren zullen nog willen studeren, maar waarom komt een groot deel van 67 procent niet terug naar de glastuinbouwsector?"

Lees verder
4.jpg

AANKONDIGING

Per 5 april 2019 hebben Simone Rademakers en Bas van Loon AgriCoach vof opgericht.

Hiermee komt Simone het team versterken, verdiepen, verbreden en continueren ten gunste van de relaties van AgriCoach. Simone is ruim 20 jaar werkzaam in vak van HRM/HRD & Organisatieadvies. Zij heeft haar ervaring opgedaan binnen het MKB en grote bedrijven in diverse sectoren.

Lees verder