BIRKMAN COACHING & ASSESSMENTS

Sinds 2003 gebruiken wij bij onze coaching, training, assessments en organisatieadvies de valide en betrouwbare Birkman Methode. Een methode die meet wat ie moet meten, ook over langere tijd. Na invulling van een digitale vragenlijst, krijg je persoonlijke rapportages. Gedragsstijlen, interesses, behoeften en stressoren zijn opgenomen. Ook een handige coachingspagina. Het helpt je versneld te kijken naar jezelf, je collega’s, team, (werk)omgeving en organisatie.

Meer concreet?
Je krijgt via Birkman antwoord op vragen als:

  • Van welk werk geniet ik het meest en krijg ik het meeste energie?
  • Wat is de sterkste (communicatie) stijl om mijn werk in uit te oefenen?
  • Wat heb ik van mijn collega's nodig voor een optimale samenwerking?
  • Hoe ontstaat stress en wat kan ik doen om stress te voorkomen?
  • Waarom vervallen we in dezelfde gedragspatronen met ons team?
  • Hoe kan ik het bedrijf menselijk gezien het beste inrichten en organiseren?
  • Waar dienen we als bedrijf rekening mee te houden voor de toekomst?

Cactus en Waterlelie
Vergelijk de Cactus met de Waterlelie. Beide planten staan prachtig in bloei. Zeg maar in hun sterkte. Wel hebben zij hiervoor een compleet andere omgeving nodig om in bloei te komen. De cactus met de pootjes in het zand bij 35 graden. En de waterlelie liggend op het water met 18 graden. Op basis hiervan is de vraag aan jou: Wat heb jij nodig om in bloei te komen en duurzaam te blijven? Door de Birkman methode krijg jij hier zeer specifiek antwoorden op. 

Oké! Maar wat levert het me op?
Zie het als een persoonlijke gebruiksaanwijzing. Wel eentje die zeer praktisch bruikbaar is en ook nog eens wetenschappelijk onderbouwd. Eentje waarmee je de kwaliteit van jouw leven en werk écht kunt verbeteren. Of direct ziet hoe jij en je teamleden communiceren en samenwerken. En dit kunnen verbeteren. Door de Birkman informatie vallen de puzzelstukken op hun plaats. Veel Birkman teamfoto’s zijn gemaakt. Je kunt Birkman gebruiken als sturingshulpmiddel voor jezelf, loopbaanbegeleidingsinstrument of inzetten bij team- en leiderschapsontwikkeling. Bijvoorbeeld bij het meer toekomstproof maken van mens en organisatie. Veelzijdig, concreet, meetbaar en direct praktisch inzetbaar.